Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

- SZIVAROS.BLOG.HU -

Szivarokról, szivarkellékekről és szivarozással kapcsolatban.

COHIBA GYŰRŰ

2011. október 12. 16:02 - Herr_Jürgen

coh_fake.jpg

 

Sajnos csak általánosságban és a saját tapasztalataim alapján tudok írni, mert a hamisítás technikája napról napra változik és a variációk szinte kimeríthetetlenek.


   Egy neves szivar eredetiségének a vizsgálatakor az illető tekintete szinte azonnal a gyűrűre esik. A gyűrű sok esetben döntő mértékben lehet segítségére az érdeklődőnek, így valóban ezzel érdemes kezdeni az "ismerkedést".
Még ha meggyőzőnek is találtatik a gyűrű, nem szabad figyelmen kívül hagyni magát a szivart és a dobozt sem, amiket szintén alaposan szemügyre kell venni.

 

 

A COHIBA GYŰRŰ

coh_alap_01.jpgA képre kattintva nagyobb felbontásban látható a gyűrű.

 

 

   A leggyakoribb hamisítvány a COHIBA szokott lenni, túlnyomó részben az Esplendidos típus, ezért ennél a szivarnál különösen óvatosnak kell lenni.
   Ettől függetlenül találkozhat az ember Montecristo, Vegas Robaina, Partagás, H.Upmann vagy bármilyen más, kimagasló kubai termék nevével is.

   A következőkben a Cohiba 2003. óta forgalomban lévő, legáltalánosabb típusú gyűrűjéről lesz szó. Ez az "alap" verzió, amely nem évfordulós, nem Pirámides, nem ünnepi vagy valamilyen sorozatbeli... stb. kiadás (forrás: "hamiskubaiszivarok.blogspot").

A legelső szempontok egy Cohiba gyűrű eredetiségének a szemrevételezésekor a következők:

1.) A leghíresebb kubai szivar gyűrűjének nem lehetnek nyomtatási hibái, elcsúszott ragasztása vagy felirata, kopott mintázata, illetve egyenetlen vágása. Világelső termékről van szó, ahol ilyen szintű esztétikai hibák teljes mértékben ki vannak zárva.

2.) Maga a COHIBA felirat dombornyomásos.

3.) A gyűrű alsó részén lévő színezésnek szép, egészséges narancssárgának kell lennie, nem pedig fakó vagy sötét sárgának.

4.) A gyűrű felső részében, a fekete alapon elhelyezett fehér négyzeteknek a mérete, és ebből következően az egymáshoz való távolságuk is közepes. Nem lehetnek túl nagyok és túl kicsik sem. Nagy segítség ennek a tulajdonságnak a meghatározásához, hogy az eredeti gyűrűkön egyáltalán nem véletlenül vannak generálva a négyzetek sorrendje. A COHIBA felirat aranykeretéhez viszonyítva kezdődik és záródik egy sor. A hamisítványokon ez is erősen eltérő: 01. ; 02. ; 03. ; 04.

5.) A gyűrűn látható feliratok közül a leginkább segítőkész jellemzők igen kicsik és aprólékosak, de idővel könnyen meg lehet ismerni. Ez az egyik legjobb segítség, amikor bizonytalan az ember.
 - A Habanos, Cuba felirat legnagyobb jellemzője a nagy, kezdő H betű. (Bal felső sarokban kacs, jobb alsó részben egy D betű). A hamisítványok esetében ez mindig másmilyen: 01. ; 02. ;03. ; 04.

6.) Az apró feliratok betűi nem érnek össze. Kalligrafikus betűtípushoz hasonló, de valójában nem az. A hamisítványokon gyakran össze vannak kapcsolva egymással a betűk és kézzel írott a forma.
 - Továbbá a szóköz helye is eltérő. Az eredetin "Habana ,  Cuba", a többin a "Habana, Cuba".

7.) A ragasztási irány is lehet különböző.


Ezeken a képeken már könnyen meg lehet találni a már ismertetett jellemzőket.

EREDETI

HAMISÍTVÁNY_01

HAMISÍTVÁNY_02

HAMISÍTVÁNY_03

HAMISÍTVÁNY_04

 

   Az ilyen szintű ellenőrzést csakis személyesen, a szivart kézbe véve lehet elvégezni. Hiába az online kínált szivarokról készült nagy felbontású képek, a meggyőző ismertetők, tapasztalatok, vélemények és roppant csábító árak. Ha egy apró bizonytalanság is felmerül, az már elég ahhoz, hogy jobban meggondolja az ember a kockázatot. Nagyon sok variációja van a hamisítványoknak, követhetetlen. Ebben a helyzetben már egyáltalán nem ajánlom a vásárlást.

 

Megjegyezném, hogy nem minden esetben az eladó rosszindulatáról van szó, hanem inkább arról, hogy nincs tisztában a helyzettel.

 

 

   Mindez, amit leírtam, sajnos nem tudja teljes mértékben megkülönböztetni az eredetit a hamistól, de bizonyos szinten segít az eligazodásban.

   Személyes tapasztalataim és véleményeim alapján azt tudom ajánlani, hogy az abszolút eredeti szivarokat, Magyarországon, csakis megbízható trafikokban lehet kapni. Egyáltalán nem éri meg, ha az ember bármilyen online aukciós vagy egyéb oldalon vesz olyan szivart, amiről aztán később kiderül, hogy hamis. Az egy borzasztó érzés és senkinek nem kívánom.

 

Az El Laguito Factory, 2012. óta kezdett el Cohiba - Pirámides Extra néven egy új Cohiba sorozatot gyártani. Ennek jelen esetben az az érdekessége, hogy a gyűrűjét is modernizálták, miszerint hologramokkal látták el. Egy a gyűrű legfelső vonalán látható, majd a középen elhelyezett indiánfejen és végül a gyűrű legalján. A COHIBA és a "La Habana ,  Cuba" felirat minden, eddig ismert szempontból olyan maradt, mint volt.

 

IMG_1542.JPGA képre kattintva nagyobb felbontásban látható a gyűrű.

 


Hasznos oldal ami a COHIBA mellett egyéb, hamis kubai szivarokkal is foglalkozik:

 

http://hamiskubaiszivarok.blogspot.hu/

 

Ezzel a témával kapcsolatos bejegyzése a hamiskubaiszivarok.blogspot -nak:
http://hamiskubaiszivarok.blogspot.hu/2011/12/cohiba-szivargyuruk-eredeti.html


                                                             
                                    

 

komment
Címkék: hamis
süti beállítások módosítása