1.) Alaptényezők
Név: Fuego
Típus: CORONA PUROS AUTENTICOS (NATUR)
Hossz: 135 mm
Gyűrűméret: 15 mm
Készítése: Gépi sodrású.
Hol készült: Belgium (J. Cortés Fuego Mananita)
Magyarországi forgalmazó: TTI Kft.
Ár: 570,- Ft
Értékelés a kategóriája szerint (1 – 5 -ig): 3
2.) Külsőségek
Csomagolás: Két fajta alufólia csomagolás szerint lehet kapni.
Forma: Teljesen egyenes, hibátlan vonalú. Súlya könnyű, mégis kemény és tömör. A sapka vágott.
Borítólevél (szín, állag szerint): Szép barna, kisebb mennyiségű erezettel. Rücskös, de feszes a felülete. Semmi folt, vagy egyéb színárnyalat nem található rajta.
Gyűrű: Nincs.
Illat (gyújtás előtt): Kicsit kellemetlen.
3.) Gyújtás után
Égése: Normál tempóban ég, viszont oldalasan.
Szellőzés: Könnyű.
Aroma: Normál dohány, semmi különleges.
Erősség: Gyenge.
Füst: Nagy, az illata pedig egyáltalán nem kellemetlen.
Hamu: Szinte teljesen fehér és szépen egyben marad. Nem hullik.
Változások fogyasztás közben: Kezdéskor gyengén, de érezhetően jelentkezik a szivar sajátosan lágy és finom aromája, nagyon enyhe dohányízzel. Ez a továbbiakban végig fennmarad, illetve semmilyen erősödés vagy egyéb mellékíz nem alakul ki. A legvégére lesz valamennyire keserű, de akkor már egyébként is le lehet tenni .
Fogyasztási időtartam: kb.: 45 perc
4.) Ajánlás
Mikor jó: Napszaktól függetlenül, bármikor rá lehet egy ilyenre gyújtani. Sörözés vagy borozgatás közben fogyasztva élvezetesebb, mint önmagában fogyasztva. Ajándékozni kezdőknek, több szálas csomagban.
Milyen gyakran: Bármikor.
Megéri -e: Igen. Különösebben nagy élményre senki ne számítson, mivel ez egy egyszerű és olcsó szivar. Ugyanakkor igazán jól néz ki, gyenge aromájú és egyáltalán nem keserű .
Kiknek ajánlom: Kezdőknek.
!MEGJEGYZÉS!
Száraz, európai szivar révén nem szükséges humidorban tartani. Ugyanakkor, tapasztalataim szerint, jót tesz neki, de csak bizonyos mértékig.
Érdemes, maximum két hétre, 60 - 70 %-os párafok között tartani, aminek hatására sokkal finomabb lesz. Az aromája intenzívebb lesz és maga a test is puhábbá válik, az eredeti száraz és kemény helyett. Viszont ha túlzásba visszük a humidálását, rendkívüli módon lepuhulhat! Erre figyelni kell.