Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

- SZIVAROS.BLOG.HU -

Szivarokról, szivarkellékekről és szivarozással kapcsolatban.

TOSCANO

2012. június 04. 07:00 - Herr_Jürgen

- RÖVIDSZIVAROK -

1.) Alaptényezők

Név: Toscano

Típus: CLASSICO & TOSCANELLO

Hossz: 150 mm ; 77 mm

Gyűrűméret: max.: 13 mm ; 13 mm

Készítése: Gépi sodrású.

Hol készült: Olaszország ( Manifatture Sigaro Toscano )

Magyarországi forgalmazó: Cigar Tower

Ár: Classico: 750,- Ft / 1 szál ( 3400,- Ft / 1 doboz = 5 szál ) ; Toscanello: 2400 ,- Ft / 1 doboz = 5 szál

Értékelés (1 – 5 -ig): 4,5

 

2.) Külsőségek

     Csomagolás: A Classico szivarok a kartondobozon belül celofánba vannak csomagolva. A Toscanello -k nincsenek celofánban.

     Forma: Egyenetlenek és görbék. Súlyuk könnyű, tapintásra "kőkemények". Sapka részük vágott.

     Borítólevél (szín, állag szerint): Mély sötétbarna. A felület rücskös és száraz, erezetben gazdag

     Gyűrű: Egyszerű.

     Illat (gyújtás előtt): Tömény bors, kellemesen füstös.

 

3.) Gyújtás után

     Égése: Rendkívül lassú, nagyjából egyenletes.

     Szellőzés: Könnyű.

     Aroma: Aromája nincs, de az ízvilága annál tartalmasabb. A legdominánsabb mind közül a bors, de érezhető még bőr és némi fás mellékíz.

     Erősség: Erős.

     Füst: Nagy és csípős. Illata borsos.

     Hamu: Sötétszürke és tartja magát. Nagyon minimális a szóródás.

     Változások fogyasztás közben: Formájából adódóan a Classico -t fogyasztás előtt középen ketté szokták vágni.
     Már a
legelső szíváskor megmutatkozik a szivar ereje, borsosságának töménysége és nagy füstje. Enyhén csípi és bizsergeti a fogyasztó száját. Fanyarság viszont egyáltalán nincs. A füstöt orron kiengedni nem ajánlott, mivel erősen mar. Egyébként is felesleges, mivel aromája nincs, ami miatt érdemes lenne ezzel a módszerrel élni.
     A szivar feléhez érve folyamatosan enyhül a bors, illetve a szájon át kiengedett füst utóízeként érezhetővé válik a bőr és a fa. Bárminemű keserű mellékíz továbbra sincs.

     Fogyasztási időtartam: kb.: 30 - 35 perc ( meglepően sok! )

 

4.) Ajánlás

     Mikor : Étkezés után, nyugodt ücsörgés közben egy nagy pohár, száraz vörösborral. Ajándékozni csakis tapasztalt és erős szivarokat kedvelő fogyasztók számára érdemes.

     Milyen gyakran: Alkalmi.

     Megéri -e: Igen. Az ára talán elgondolkodtató, de azért még megfizethető. Ez egy nem hétköznapi szivarfajta, aminek az előállítása is különleges és igencsak sajátos. Értem ezalatt az áztatás/szárítás/érlelési eljárást és a szivar összekötőlevelének hiányát. Fontos megemlíteni, hogy a szivarokat hónapokig érlelik, mielőtt a boltokba kerülnének.
    Egyedi formája, erős íze és füstje teszi igazán különlegessé ezt a 
tradicionális, olasz szivart. 

     Kiknek ajánlom: Tapasztalt szivarélvezőknek.

komment
Címkék: shortcigars
süti beállítások módosítása