Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

- SZIVAROS.BLOG.HU -

Szivarokról, szivarkellékekről és szivarozással kapcsolatban.

MIRANDA TABACOS

2012. július 09. 07:00 - Herr_Jürgen

1.) Alaptényezők


DSCF2282+.jpgNév: Miranda Tabacos

Típus: ROBUSTO ; MAXIMILIANO

Hossz: 125 mm ; 165 mm

Gyűrűméret: 17 mm ; 12 mm - 20 mm

Készítése: Kézi sodrású.

Hol készült: Mexikó (Fabrica De Puros La Victoria)

Magyarországi forgalmazó: Trafikbrand Kft.

 Ár: 1290,- Ft ; 1800,- Ft

Értékelés (1 – 5 -ig): 2,5 ; 3,5

 

 

2.) Külsőségek

     Csomagolás: Celofán.

     Forma: Mind a két típusnak szép a formája. A Maximiliano egyik különlegessége, hogy fokozatosan hegyesedik a talp résztől a sapkáig haladva. Súlyuk nehéz, állaguk tömör. Sapkájuk vágatlan (Rob. ; Max.).

     Borítólevél (szín, állag szerint): A Robusto színe világosbarna, felülete enyhén rücskös, de feszes. Az egy darab vastagabb érszálon kívül jól látható, apró, sűrű és sötét érhálózat tarkítja a borítólevelet.
   A Maximiliano
másik különlegessége, hogy két, különböző árnyalatú borítólevéllel rendelkezik. Ezekből az egyik világos a másik pedig sötétbarna. Ettől függetlenül a felülete teljes mértékben sima és gyűrődésmentes. Az erezet mértéke minimális. 

     Gyűrű: Egyszerű, sajátos.

     Illat (gyújtás előtt): Némileg földes.

 

3.) Gyújtás után

     Égése: Lassú, egyenletes, kiváló.

     Szellőzés: Könnyű.

     Aroma: Robusto: Aromátlan. Ízekben széna / szalma, szárított növény, fanyar.
     Maximiliano: Széna / szalma, bőr, föld és pörkölt kávé utóíz.

     Erősség: Közepes.

     Füst: Nagy mennyiségű, kicsit csípős, de finom illatú.

     Hamu: Szürke, egyben marad, semmi hullás. A Maximiliano esetében a szivar utolsó harmadánál viszont figyelni kell a hamura, mert könnyen leeshet.

     Változások fogyasztás közben: A Robusto esetében meglepő, erős kezdés. Nagy füst, amit orron kiengedve mégis gyengének lehet nevezni. Lassan érezhetővé váló széna / szalma, majd a szivar feléhez közeledve egyre erősebb a fanyar, szárított növény íz. Ez végül a szivar fogyasztási idejének túlnyomó részére így is fog maradni. A legvégén már tömény lesz ez a nem éppen kellemes íz és végleg le lehet tenni.
   
A Maximiliano -nak is erős a kezdése, viszont az ekkor érezhető ízek még igen zavarosak és hígak. A füst a fogyasztó száját belülről enyhén bizsergeti, ebből következtethetően érthető, hogy orron kiengedni is mértékkel ajánlott. Ez a kavalkád és erő viszont némi idő elteltével szépen helyreáll. Az utóízek fokozatosan előkerülnek és felismerhetővé válnak. Ekkor még a gyenge bőr és föld jelentkezik. A továbbiakban fokozatosan javul a szivar nyújtotta élvezet. A Maximiliano 2/3 -nál uralkodóvá válik a bőr íz, ami mellett a kellemes, és sokáig érezhető, pörkölt kávé utóíz is jelen van. A karakteresedés állandó, gyors és nagymértékű a kezdeti eseménytelenséghez képest. Keserűség egyáltalán nincs. Kiteljesedett, határozott, mondhatni férfias ízek töménysége jellemzi ekkorra a szivart. Egyedüli probléma, hogy a hamu az utolsó harmad környékén könnyen leeshet, ha nem kísérjük figyelemmel.

            Fogyasztási időtartam: Robusto: max. 45 perc ; Maximilian: 1 óra 15 perc

 

4.) Ajánlás

     Mikor :A Robusto -t bármikor lehet fogyasztani. A Maximiliano -t vacsora után, egy üveg barna sörrel, olvasgatás közben. A Robusto - t ajándékozásra nem ajánlom, a Maximiliano -t viszont haladóknak érdemes.

     Milyen gyakran: Bármikor.

     Megéri -e: Robusto -t venni nem éri meg. Szép külső, de aromátlan és az ízvilága is túlnyomórészt fanyar. Összességében unalmas és nem kifejezetten kellemes. Ezért az árért sokkal finomabb és messze komplexebb szivarokat lehet kapni.
    A Maximiliano -t már inkább megéri beszerezni. Különleges megjelenése és formája, illetve kihívó mérete miatt, könnyen megakad rajta a vásárló tekintete. A fokozatosan kialakuló ízeinek töménysége magával ragadja a fogyasztót. Ára lehetne egyszerűbb, de azért legalább egyszer érdemes kipróbálni.

     Kiknek ajánlom: Robusto -t nem kifejezetten ajánlom. Maximiliano: Haladóknak.

 

komment
Címkék: cigars
süti beállítások módosítása