Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

- SZIVAROS.BLOG.HU -

Szivarokról, szivarkellékekről és szivarozással kapcsolatban.

A. TURRENT - TRIPLE PLAY PURO MADURO

2013. március 11. 07:00 - Herr_Jürgen

1.) Alaptényezők


DSCF4492.JPGNév: Alberto Turrent

Típus: TRIPLE PLAY PURO MADURO - TORO

Hossz: 150 mm

Gyűrűméret: 18 mm

Készítése: Kézi sodrású.

Hol készült: Mexikó ( Alberto Turrent Family )

Magyarországi forgalmazó: Trafikbrand Kft.

Ár: 1690,- Ft

Értékelés (1 – 5 -ig): 5

 


2.) Külsőségek

     Csomagolás: Celofán.

     Forma: Egyenes és szabályos. Súlyra nehéz, állaga tömör, de ettől függetlenül nyomásra érezhetően rugalmas, nem pedig "kő" kemény. Fejrész bontatlan.

     Borítólevél (szín, állag szerint): Nagyon szép árnyalatú, mély sötétbarna, ami már szinte fekete. A levél erezete nem nagy mennyiségű, de vastag szálú, aminek köszönhetően különböző mértékben rögös a felület. Mindettől függetlenül nem gyűrött, hanem feszes és olajos.

     Gyűrű: Pazar.

     Illat (gyújtás előtt): Erősen földes és finom, régi dohány.

 

3.) Gyújtás után

     Égése: Lassú és egyenletes.

     Szellőzés: Könnyű.

     Aroma: Dohos és penészes, öreg dohány, de abszolút a legnemesebb értelemben, illetve föld és száraz tölgyfa, időnként étcsokoládé.

     Erősség: Közepes.

     Füst: Nagy mennyiségű, viszont gyengéd és fenséges.  

     Hamu: Szürke, erősen tartja magát, még egy kis minimális hullás sincs.

     Változások fogyasztás közben: A második vagy harmadik füstfelhőben már teljes mértékben rendeződnek a főbb jellemzők. Semmi túlzott erő, inkább kifejezetten gyenge. Az ízekben egyáltalán nincs kavarodás vagy zavar. Meglepően gyorsan épül fel a szivar karakteres harmóniája, ennek köszönhetően hamar rájön a fogyasztó, hogy egy igen komoly szivarral van dolga.
   Az első harmadban a fekete föld, a mérsékelten intenzív fűszer, a száraz fa és a sötét, érett dohány különleges ízkombinációja az uralkodó. Nincs keserű vagy fanyar utóíz. Orron is bátran ki lehet engedni a füstöt.
   Mindezek után sem történik további erősödés. A finom utóíz kezd jobban érezhetővé válni és hosszabb időre fennmaradni. A második harmadra is elmondható, hogy az aromák egyáltalán nem tömények vagy teltek, attól függetlenül, hogy igen határozottak és karakteresek. A kimagaslóan nemes és érett dohányíz, idővel teljesen megtölti a fogyasztó száját, kellemes bizsergéssel egybekötve. Mindemellett viszont időnként szükség van valamilyen folyadékra, mert gyorsan szárít.
    Az utóízek végére étcsokoládé is érezhető.

     Fogyasztási időtartam: kb.: 1 óra

 

4.) Ajánlás

     Mikor jó: Este, vacsora után, amikor minden elcsendesül és az ember az apjával vagy a legközelebbi barátjával ücsörög egy üveg, erős vörösbor vagy whisky / konyak társaságában. Olyankor gyújt rá valaki egy ilyen komoly szivarra, amikor a régi emlékeiben elmerülve gyönyörködik a tűz lángjaiban. Tapasztalt fogyasztók számára tökéletes ajándék.

     Milyen gyakran: Kivételes alkalmakkor.

     Megéri -e: Igen, minden szempontból. Nagyon baráti az ára, kiváló az állaga, a súlya, gyönyörűek a borítólevél árnyalatai és káprázatos a gyűrűje. Amiket pedig illatban és ízben nyújtani tud, az egyedülálló.
    Ez egy teljesen más kategória, mint a többi szivar. Azon darabok közé sorolandó, amiknek az összetevőit különleges módszerekkel érlelik és pácolják éveken át, nagy hozzáértéssel, tapasztalattal és szeretettel. Magasan kiemelkedő és felejthetetlen.
    Ezzel egyező szintű és minőségű szivar a León Jimenes - Sumo Robusto.

     Kiknek ajánlom: Haladóknak szintlépéskor, de a tapasztalt szivarosoknak különösen.

 

1 komment
Címkék: cigars
süti beállítások módosítása