Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

- SZIVAROS.BLOG.HU -

Szivarokról, szivarkellékekről és szivarozással kapcsolatban.

ROSARIO

2013. december 23. 07:00 - Herr_Jürgen

1.) Alaptényezők


IMG_1208.JPGNév: Rosario

Típus: SHORT ROBUSTO

Hossz: 105 mm

Gyűrűméret: 20 mm

Készítése: Gépi, de a borítólevelet kézzel sodorták a szivarra.

Hol készült: Mexikó (Fabrica De Puros La Victoria)

Magyarországi forgalmazó: Tabakbrand Kft.

Ár: 690,- Ft

Értékelés (1 – 5 -ig): 3

 

 

 

2.) Külsőségek

     Csomagolás: Celofán.

     Forma: Egyenes és szabályos. Súlya átlagos, állaga kemény. A fejrészen ritkának számító "pigtail" (sertésfarok) látható. Ettől függetlenül a vágása ugyanúgy történik mint más szivarok esetében.

     Borítólevél (szín, állag szerint): Piszkos barna. Felülete száraz, de szép sima és feszes. Erezete minimális. 

     Gyűrű: Lehetne jobb.

     Illat (gyújtás előtt): Száraz fa, sajátos.

 

3.) Gyújtás után

     Égése: Lassú, kicsit hullámzik, de nem zavaró.

     Szellőzés: Jó.

     Aroma: Édes, növényes, eleinte kicsit fanyar, de nem zavaró mértékben. Időnként akácfa, majd virág, rózsa szerű.

     Erősség: Gyenge.

     Füst: Nagy, kicsit csípős és sajátos. 

     Hamu: Szürke és puha, nincs hullás.

     Változások fogyasztás közben: Kezdéskor édes, növényi ízt lehet tapasztalni, amit enyhe fanyarság zár. Ekkor még nagy a kavarodás az ízekben, de a fokozatos erősödés, idővel rendet tesz és egyre jobban érezni lehet némi akácfa szerű utóízt is.
    Az első harmad után a szivar édes jellege még mindig kitart, ami mellett egy igen szokatlan íz kezd formát ölteni, de ennek a valódi jellege egyenlőre még várat magára. Ezt még mesterséges ízként lehet elkönyvelni. Növényi tulajdonsága és kezdeti fanyarsága sokat enyhül, akárcsak az akácfa utóíze. Orron is ki lehet engedni a füstöt, bár különösebb élvezeti élményt nem nyújt.
   A fogyasztás felétől kezdve viszont egyre karakteresebbé és gyakoribbá válik virágos aromája. Ez volt az, amit eleinte mesterséges ízként tapasztalt a fogyasztó és ami mostanra végre felismerhető lett. Ugyanakkor egyáltalán nem kellemetlen vagy tömény, hanem kifejezetten kiegyensúlyozott mértékű, bár rendkívül szokatlan.
   A későbbiekben ez uralkodói mértékű lesz, minden mást elnyomva. Az utolsó harmadra talán némileg túlzott intenzitásúvá is válik, de ez inkább jelzés arra nézve, hogy le lehet tenni a szivart.

     Fogyasztási időtartam: kb.: 30 - max. 40 perc 

 

4.) Ajánlás

 

     Mikor jó: Napszaktól és étkezéstől függetlenül élvezhető. Jókedvhez, leginkább társaságban, mellékesen pöfékelve egy pohár vörösbor kortyolgatása közben. Ajándékozni kezdőknek érdemes, több szálban.

 

     Milyen gyakran: Bármikor.

 

     Megéri -e: Igen. Külseje nem igazán ragadja meg a tekintetet, sem a színei sem a gyűrűje, de semmi kivetnivaló nincs benne. Ízei különösebben nem kiemelkedőek, kivétel a hétköznapinak nem nevezhető, virágos tulajdonságát.
    Átlagos, egyszerű darab, de a megszokottól eltérő, kifinomult mértékű íze mégsem teszik felejthetővé. Szivarozással most barátkozó személyek számára érdemes kipróbálni egy hosszabb humidálást követően.

 

     Kiknek ajánlom: Kezdőknek.

 

komment
Címkék: cigars
süti beállítások módosítása