Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

- SZIVAROS.BLOG.HU -

Szivarokról, szivarkellékekről és szivarozással kapcsolatban.

H. UPMANN - CORONAS MAJOR

2014. január 27. 07:00 - Herr_Jürgen

1.) Alaptényezők


IMG_1382.JPGNév: Herman Upmann

Típus: CORONAS MAJOR (szabvány méretezés szerint Petit Corona)

Hossz: 128 mm

Gyűrűméret: 15 mm

Készítése: Gépi vagy kézi, de 2002. óta többnyire kézzel készül.

Hol készült: Kuba (Nueva H. Upmann, José Martí)

Magyarországi forgalmazó: Pannon Tobacco Kft.

Ár: 2900,- Ft fölött

Értékelés (1 – 5 -ig): 4

 

 



 2.) Külsőségek

     Csomagolás: Rendkívül elegáns, alumínium csőtok, belül pedig egy szivarra tekert cédrusfalap található.

     Forma: Kiváló. Súlya könnyű, de az állaga mégis tömör és rugalmas. Fejrésze bontatlan.

     Borítólevél (szín, állag szerint): Érett dohánybarna. Rögös felülete mellett mégis szép és feszes a borítólevele. Erezete átlagos. 

     Gyűrű: Előkelő. Itt pedig a régi verzió látható.

     Illat (gyújtás előtt): Szinte árad belőle a fa és a bőr.

 

3.) Gyújtás után

     Égése: Gyönyörű, egyenletes vonalban ég, szépen lassan.

     Szellőzés: Jó, bár időnként akadozhat.

     Aroma: Fa és régi, cserzett bőr, lezárásként fehér bors. 

     Erősség: Közepes.

     Füst: Átlagos mértékű, kellemes és káprázatosan finom illatú.  

     Hamu: Világosszürke, egyben marad, de nem érdemes kísérletezni vele. Időnként hullhat. 

     Változások fogyasztás közben: Az első néhány pöffentésben még igen zavarosak az ízek, de már így is felismerhető a fa a bőr és a bizsergető fehér bors. Mindez kellően telt és férfias mértékben. Az ízek hamar betöltik a fogyasztó száját és a füst kiengedése után is sokáig érezhetőek maradnak. Ez már most rendkívül kellemes.
     Az első harmad után sokkal nemesebbé és kiadósabbá válnak az aromák. Igaz, a bors mintha eltűnne, de ennek köszönhetően a füst krémesebbé alakul. A füstben élvezhető fa ízét kifújva, a szájüregben régi, cserzett bőr marad, de ezen két jellegzetességnek az egymásból való átalakulása magával ragadó. Ha fogyasztó eddig nem volt igazán ellazulva, akkor ezt követően biztos azzá válik. Ráadásul a fa némi idő elteltével egyre gyakrabban kap füstös mellékízt, ami tovább növeli a szivar nemes jellegét.
   Egészen a letételig megmarad a zamatos és tökéletesen felépített, intenzív ízvilága.

     Fogyasztási időtartam: kb.: 40 - 45 perc

 

4.) Ajánlás

     Mikor jó: Hosszú és fárasztó nap után, egy ízletes vacsorát követően egyedül. Ajándékozni tapasztalt fogyasztóknak érdemes a leginkább.

     Milyen gyakran: Időnként.

     Megéri -e: Magas az ára, de ha megengedheti magának az ember, akkor érdemes alkalmanként venni egyet. Kitűnő az állaga, a színe és az illata, kifinomult ízlésű a csőtokja, illetve a gyűrűje. Ízei érettek és pompás az összhangjuk.
     Ezen szivarfajtát is érdemes lenne hosszabb ideig (hónapokig) pihentetni a humidorban, mert biztos vagyok benne, hogy sokkal többre képes, ha kellő ideig "érleli" a vásárló. Akárcsak a Montecristo esetében.

     Kiknek ajánlom: Haladóknak, de tapasztalt fogyasztóknak inkább.

 

 

komment
Címkék: cigars
süti beállítások módosítása