Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

- SZIVAROS.BLOG.HU -

Szivarokról, szivarkellékekről és szivarozással kapcsolatban.

TAPASZTALT

2014. február 13. 07:00 - Herr_Jürgen

03.JPG

Ezen bejegyzésben említésre kerülő darabokat csakis több éve szivarozó személyek számára ajánlom.
Mindezt az egyes szivarok igen nehéz füstje és esetenként roppant komplex ízviláguk teljes körű élvezete miatt is teszem.

Ezeket a nagy, nehéz és sűrű füstű, ízeiben rendkívül karakteres és időnként tömény szivarokat kizárólag olyan fogyasztók szervezete tudja megfelelően kezelni, akik már kiemelkedően nagy tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren.
Ugyanakkor nem csak a szivar nagy erejének "legyűrése" miatt kell az illetőnek tapasztaltnak lennie, hanem a bonyolult aromák felismerése és azok megfelelő szintű elismerése végett is. Ezért van nagy szükség egy korrekt és tudatos módon felépített viszonyítási alaphoz, amit sok, különböző fajta szivar, megfelelő sorrendje szerint (egyszerűtől kezdve a komoly darabokig) történt kóstolásával lehet elérni. Egy ilyen személy kellően tudja értékelni az ízek közötti harmóniát, egyensúlyt és kifinomultságot. Mindezeknek köszönhetően pedig levonja a következtetéseit, hogy az adott szivar valóban olyan minőségi, mint amilyennek említették.
Ez szubjektív dolog, de azért a finom ízekkel kapcsolatban mindenki egyet tud érteni.


                                                 


A felsorolásra kerülő darabokat a következő szempontok alapján válogattam össze:

- Kiemelkedő ízvilág -
Kiváló minőségű és egyedi ízek, amik esetenként, pozitív értelemben, tömények lehetnek.

- Árkategória -
A magas ár nem mindig arányos a szivar valódi élvezeti szintjével. Esetenként inkább a "márkát" kell megfizetni, mint a minőséget. Persze ennek az ellenkezője is igaz, miszerint ami meglepően olcsó, nem feltétlenül jó is, sőt. 
Jelen esetben magas árhatárokról van szó.

A felsorolás nem az árak, hanem az érdemes fogyasztási próbák szerint halad.

1.
La Aurora - Traditional Double Corona

2.
A. Turrent - Triple Play Puro Maduro

3.
Partagás

4.
Cohiba

5.
Hoyo de Monterrey

6.
H.Upmann

7.
Romeo y Julieta - Churchill

8.
Leon Jimenes

9.
Punch

10.
Oliva

11.
Guillermo León

12.
La Aurora - Barrel Aged

                                                
                    

komment
Címkék: ajanlo
süti beállítások módosítása