Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

- SZIVAROS.BLOG.HU -

Szivarokról, szivarkellékekről és szivarozással kapcsolatban.

COHIBA - PIRÁMIDES EXTRA

2014. február 24. 07:00 - Herr_Jürgen

 

1.) Alaptényezők

IMG_1410.JPGNév:
Cohiba

Típus: PIRÁMIDES EXTRA (szabvány forma szerint Torpedo)

Hossz: 160 mm

Gyűrűméret: 21 mm

Készítése: Kézi sodrású.

Hol készült: Kuba ( El Laguito Factory )

Ár: 16000,- Ft

Értékelés (1 – 5 -ig): 4,5

 

 

 

 

 



2.) Külsőségek

      Csomagolás: Különleges és egyedi csőtok.

      Forma: Nagyon szép és arányos külső, élmény kézben tartani is. Súlya nehéz, állaga tömör, de pont megfelelően rugalmas. Fejrésze nem is lehetne szebb.

     Borítólevél (szín, állag szerint): Gyönyörű árnyalatú dohánybarna. Felülete minimálisan rögös, de feszes és abszolút gyűrődésmentes. Ezen dohánylevél egyszerűen kiváló. Erezete átlagos.

     Gyűrű: A klasszikus színek és vonalak új, hologramos részekkel vannak kiegészítve. Rendkívül modern és hangulatos.

     Illat (gyújtás előtt): Szinte árad belőle a bőr és a prémium dohány illata.

 

3.) Gyújtás után

     Égése: Lassú és egyenletes. Időnként hullámzik, de javítja magát.

     Szellőzés: Tökély.

     Aroma: Sokrétű. Nem egészen a megszokott kubai ízvilág, természetesen azon jellemzők is érezhetőek rajta, de annál sokkal ízesebb, változatosabb kivitelben.
     Fa, bőr, dió/mogyoró/mandula, időnként finoman édes, gyümölcsös és a felétől kezdve mértékletesen pikáns, fűszeres is.

     Erősség: Meglepően gyenge.

     Füst: Nagy, átlagos erejű és különlegesen finom, fás illatú.  

     Hamu: Szürke, jó tartás, kicsit hullik. 

     Változások fogyasztás közben: Csupán az első két, rövid pöffentése zavaros némileg a szivarnak. Ezt követően az aromák gyorsan és olyan kifinomult módon kezdenek el felépülni, amit nagyon ritkán lehet tapasztalni. Ugyanakkor fokozatosan erősödnek és karakteresednek is, de ez a folyamat mesteri módon történik. Ahogy a szivar szépen bemelegszik, füstje egyre sűrűbb és krémesebb lesz, amiben az ízek hamarosan bársonyossá alakulnak. Természetesen ez sok szivarral lehet így, de jelen esetben ez a folyamat elképesztően magával ragadó és még csak az első harmadban vagyunk. Az ízek gazdagok és változatosak, de mégis lágyak. Dió / mogyoró / mandula, fa, bőr, illetve finoman és visszafogottan édes is. Tökéletes harmónia és összhang, szinte a füsttel együtt száll a fogyasztó.
     Az édes jellege, meglepő, de idővel gyümölcsös lesz. Az összes aromát szinte egyszerre lehet érezni a szájüregben, ahogy a füstöt átforgatja az ember a nyelvével. Mindezt egyáltalán nem csömör módon, hanem lágyan és selymesen. A kifújt (akár orron is) füst után maradó utóíz roppant kellemes és még sokáig élvezhető is. Ereje végig a lehető legjobb szinten áll.
    A legutoljára megjelenő íz a csipetnyi, pikáns fűszeresség lesz, ami a fogyasztás feléhez érve kezd alakot ölteni. Jelenléte állandósul, de egyáltalán nem ront az összhatáson, hanem átalakítja az eddig tapasztalt ízvilágot.
    A letételig minden a leírtak szerint marad, nem történnek további változások, bár teljesen felesleges is lenne, mert ez így tökéletes és felülmúlhatatlan.

     Fogyasztási időtartam: kb.: 1 óra

 

4.) Ajánlás

     Mikor : Egy könnyed ebédet követően, barátokkal, jó hangulatban és kényelmesen üldögélve, beszélgetés közben. Mindennemű italt nélkülözni lehet mellőle, mert egyszerűen nincs rá szükség. Ajándékozni bárkinek lehet, maximálisan garantált a siker. 

     Milyen gyakran: Kivételes alkalmakkor.

     Megéri -e: Minden szempontból kifogástalan szivar, egyedüli problémája viszont komoly, az pedig a nagyon magas ára. Ettől függetlenül is ritka és nehezen beszerezhető. Csodás forma, remek súly és állag, szép színek és káprázatos gyűrű. Az aromái és ízei egyedülállóak.
     Teljes mértékben megértem, hogy ezt tartják a világ egyik legjobb szivarmárkájának. Egy ilyen fajta szivar elfogyasztása örök emlék. 

     Kiknek ajánlom: Erejét tekintve mindenkinek, de leginkább tapasztalt fogyasztóknak.

 

komment
Címkék: cigars
süti beállítások módosítása