Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

- SZIVAROS.BLOG.HU -

Szivarokról, szivarkellékekről és szivarozással kapcsolatban.

OLIVA - V LANCERO

2014. április 21. 07:00 - Herr_Jürgen

1.) Alaptényezők


IMG_1862.JPGNév: Oliva

Típus: SERIE V LANCERO

Hossz: 175 mm

Gyűrűméret: 13 - 14 mm

Készítése: Kézi sodrású.

Hol készült: Nicaragua (Oliva Cigar Co.)

Magyarországi forgalmazó: Cigar Tower Hungary Kft.

Ár: 2000,- Ft

Értékelés (1 – 5 -ig): 5

 

 

 

 

 

 

2.) Külsőségek

     Csomagolás: Celofán.

     Forma: Rendkívüli módon kifinomult, karcsú alakjával meglehetősen guszta látványt nyújt. Természetesen tökéletesen egyenes és szabályos. Súlya mindennek ellenére is nehéz, állaga tömör és rugalmas, kiváló összeállítású. Fejrésze bontatlan.

     Borítólevél (szín, állag szerint): Olajos sötétbarna, felülete sima és feszes, gyönyörű. Erezete minimális. 

     Gyűrű: Előkelő és roppant ízléses.

     Illat (gyújtás előtt): Jól érezhető, sajátos, bőr.

 

3.) Gyújtás után

     Égése: Egyenletes és szépen, lassan ég.

     Szellőzés: Jó.

     Aroma: Régi, cserzett bőr, pikáns fűszerek, pirított, pörkölt jelleg, fa, illetve időnként étcsokoládé és fekete kávé aromák, dió / mogyoróval.

     Erősség: Közepes.

     Füst: Nagy, erős, de finom illat. 

     Hamu: Szürke, egy ideig tartja magát, majd könnyen leeshet. Egyébként semmi pernye hullás.

     Változások fogyasztás közben: Messze nagyobb erővel indul a szivar, mint amire számítani lehet. Ez persze nem negatívum, csak meglepő. Ízei közül leghamarabb a bőr jelentkezik, aminek nagyon finom, régi cserzett hangulata van. Őt követve jön a pikáns fűszeresség, majd ennek lassú elhalványulásával némi növényesség kerül előtérbe, de csak rövid időszakra. Az ízek nagyon hamar betöltik a szájüreget és sokáig ki is tartanak. Már most nagyon tartalmas a füst. Ráadásul mindezt tetézve elkezd pirított, pörkölt jelleget is kapni.
    Az első harmad után a nemes bőr dominánssá válik, és az előbbiekben említett tulajdonságok mellett még időnként étcsokoládé is növeli az élvezetet. Egyre zamatosabb és ízesebb a szivar, attól függetlenül, hogy a fűszeresség érezhetően csökken. Ugyanakkor nem kell szomorkodni miatta, mert az utóízben pörkölt kávé fog szerepelni.
   A szivar feléhez érve el lehet mondani, hogy a csúcsponthoz érkezik a fogyasztó, mert ezen darab teltsége eléri a tetőfokát, de oly módon, hogy valójában egyáltalán nem nehéz a füst. Orron is bátran ki lehet engedni, amiben kellemes dió / mogyoró aromát lehet tapasztalni. Utóízeiben is roppant gazdag.
   A letételig további változások már nem fognak történni, de csalódásra semmi ok nem lehet, mert mindezen ízek és aromák a lehető legjobb minőségben és kivitelben voltak "tálalva". Nagyon nehéz végérvényesen letenni és megválni tőle.

     Fogyasztási időtartam: kb.: 1 óra 10 -15 perc 

 

4.) Ajánlás

 

     Mikor jó: Nehéz vacsorát követően, egyedül pihenve, komoly hangulathoz, némi konyak vagy whisky kortyolgatása közben. Ajándékozásra kiváló darab, haladó és tapasztalt fogyasztók számára.

     Milyen gyakran: Alkalmi.

     Megéri -e: Meglehet, hogy az esetleges vásárló a szivar méretei alapján megsaccolt elszívási időhöz viszonyítja az árat, de meg kell jegyeznem, hogy messze tovább tart majd a fogyasztás, mint azt elsőre gondolná az ember. Ráadásul az ízek és aromák roppant ízesek, zamatosak és kiadósak. Élményekben igen gazdag darab, felejthetetlen. Megéri az árát, az utolsó centiméterig.
    Első osztályú, mesteri szivar. Talán ezt lehetne a Serie G és a Serie O típusok közé tenni, mind füstös / pirított jelleg és erő szintjén.

     Kiknek ajánlom: Haladóknak "szintlépéskor", de leginkább tapasztalt szivarosoknak.

 

komment
Címkék: cigars
süti beállítások módosítása