Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

- SZIVAROS.BLOG.HU -

Szivarokról, szivarkellékekről és szivarozással kapcsolatban.

PÁRÁSÍTÓ / HUMIDIFIER

2014. szeptember 10. 22:17 - Herr_Jürgen

IMG_2514.JPG

Ezen "dobozok", korongok, tasakok, tubusok... stb. biztosítják a humidoron belüli kellő nedvességtartalmat. Fajtája és típusa igen sokrétű lehet. Különböző méretű, formájú, kivitelű, belső szerkezetű és felépítésű darabok léteznek, a nagyon egyszerűtől kezdve, az okostelefonon irányítható és szabályozható, automata fajtákig.
A megfelelő változatokat a humidorhoz viszonyítva kell kiválasztani. Nagyobb humidorba, illetve több szivarhoz, nagyobb teljesítményű párásító kell, mint egy húsz vagy harminc szálas változatba. Ugyanakkor azt is érdemes szempontként figyelembe venni, hogy egy darab nagy párásítót használjon az illető, vagy két kisebbet. Melyik mód az előnyösebb a kellő mértékű nedvesség biztosításához és a szivarok kényelmes pakolásához? Ezt leginkább személyes tapasztalatok alapján lehet megtudni.
A legfontosabb mégis az, hogy a kiválasztott párásító belül mivel van feltöltve, értem ezalatt, hogy milyen anyag fogja a nedvességet adagolni.

                               

Különböző változatok

IMG_2519.JPG1.) Tűzőhab: szivacsszerű anyag, könnyű kezelhetőség. Feltöltése desztillált vízzel történik.
Hátránya viszont, hogy nem megbízható. Érdemes gyakran szemmel tartani, mert lehet túl sok nedvességet ad ki magából, vagy éppen az ellenkezője történik. Nem is a legsterilebb.
   Létezik még egy másik szivacsszerű anyag is, ami teljesen megegyezik ezzel a működési elvvel, de az még rosszabb, mert nagyon könnyen penészedik.

 

2.)kristály.JPG Akril-polimer kristály: roppant megbízható, steril és mindig megfelelő mennyiségű párát biztosít (70%). A humidorban lévő levegőt is tisztábbá teszi. A feltöltéséhez is egy külön anyag tartozik, név szerint a propylen-glykol, ami kis tégelyekben kapható, olajszerű anyag.

boveda.jpg3.) Boveda humidifikáló tasakok: egyszerű, ötletes, kényelmes, tisztító hatású és nagyon megbízható. Nem kell töltögetni, mert ezekben a tasakokban alapból a megfelelő mennyiségű nedvesség van, csak a humidor méretéhez kell igazodni a mennyiségüket illetően. Pl.: ötven szálas humidorba max. két tasak. Három hónapon át tökéletesen párásít, ezt követően kell cserélni.
  A megvételekor még azt is ki lehet választani, hogy hány százalékos legyen a maximális párásító értéke a tasakoknak.

 

drymist.jpg4.) Xikar DryMistat humidifikáló cső: kiváló forma, megbízható, pontos és steril. A benne található különleges kristályokat propylen-glykol -lal lehet újratölteni.
  A műanyag hengeren apró lyukak vannak, amiken keresztül tudja a nedvességet kiadni. Egy ilyen cső 25 szivart tud 70% -os párával ellátni.

 

                              

 

 

 

 

Automata párásítók

aoutohum.jpg  Saját nedvesség adagoló tartály, desztillált vízzel, aminek az egyszeri feltöltése több hétre elegendő. Digitálisan mutatja az aktuális páratartalmat, lekérdezhető a legmagasabb és a legalacsonyabb mért páraérték és hőmérséklet. Beállítható, hogy mi legyen a legnagyobb és legalacsonyabb pára, automatikusan stabilizálja a nedvességtartalmat, illetve még egy kis ventilátorral mozgatja a levegőt is és lehet akkumulátoros vagy hálózatos. Ezeket persze már igazán nagy humidorokba ajánlják.
A legjobbak: Adorini, Cigar Oasis, Guardian, Hydra.

 

                                  
              

komment
Címkék: humidor
süti beállítások módosítása