Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

- SZIVAROS.BLOG.HU -

Szivarokról, szivarkellékekről és szivarozással kapcsolatban.

PALMAR ARRIBA - TORPEDO

2011. október 12. 16:39 - Herr_Jürgen

1.) Alaptényezők


neucigars 001+.jpgNév: Palmar Arriba

Típus: TORPEDO

Hossz: 152 mm

Gyűrűméret: 21 mm

Készítése: Gépi sodrású.

Hol készült: Dominikai Köztársaság (Tabacos Don Esteban, S.A.)

Magyarországi forgalmazó: Trafikbrand KFT.

Ár: 1090,- Ft

Értékelés (1 – 5 -ig): 2

 

2.) Külsőségek

 

     Csomagolás: Celofán csomagolás.

     Forma: Torpedo formája miatt a fejrész hegyesedik. Állaga tömör, súlyra nehéz, a sapkát pedig vágni kell.

    Borítólevél: (szín, állag szerint): Világosbarna, enyhén erezett, néhol rögös, de összességében feszes levél.

     Gyűrű: Eléggé egyszerű és átlagos.

     Illat (gyújtás előtt): Enyhén érezhető és kellemes.

 

3.) Gyújtás után

     Égése: Lassú tempóban ég és kicsit hullámzik.

     Szellőzés: Eleinte nehezen szelel. Idővel javul a folyamatos gyúrásnak és újravágásnak köszönhetően.

     Aroma: Nagyon enyhe dió / mogyoró aroma az orron kiengedett füstben. Ízre leginkább a széna / szalma a jellemző, de némi mustár is jelentkezhet. 
    Véleményem szerint nincsenek elegendő ideje érlelve a levelek, ezért van a fiatalos, "zöldes" íze, aminek köszönhetően alkalmanként még kapar is.

     Erősség: Gyenge.

     Füst: Eleinte kevés de ez a mennyiség megnő. Csípős és kicsit kellemetlen szagú.

     Hamu: Világosszürke és egyben marad.

     Változások fogyasztás közben: Legelőször is a vágásánál felhívnám a figyelmet arra, hogy nem szabad azonnal a legnagyobb részt lecsippenteni a sapkából, mivel ezt a továbbiakban meg lehet ismételni, ha szükség van rá.
    A gyújtás után, hirtelen érkező és nagy intenzitású keserűség tapasztalható. Orron kiengedve érezhető a kevés aroma. A szellőzés nagyon rossz, erősen kell szívni a szivart, hogy némi füstöt tudjon produkálni. A kezdeti fanyarság gyorsan enyhül. Az ízek pedig fokozatosan erősödnek.
    A szivar feléhez érve a szellőzés még mindig problémás, de határozottan javul. A sapka részt érdemes folyamatosan gyúrni és alkalmanként újravágni. Az aroma eltűnni látszik míg az ízek enyhülnek. A fanyarság visszatér és egyre inkább felerősödik. A füst mértéke is megnő
.
   A végére helyreáll a szellőzés, de ez nem javít semmit azon, hogy teljesen keserűvé válik a szivar.

     Fogyasztási időtartam: kb.: 1 óra

 

4.) Ajánlás

     Mikor : Étkezés után, valamilyen itallal. Ajándékozni nem érdemes.

     Milyen gyakran: Bármikor.

     Megéri -e: Nem. Olcsó és szép, de aromákban gyenge, íze és füstje pedig kellemetlen. Nagyon macerás a szellőzése, ami mérhetetlenül rontja az élvezetet, ami nem is igazán van neki.

     Kiknek ajánlom: Senkinek.

 

komment
Címkék: cigars
süti beállítások módosítása