Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

- SZIVAROS.BLOG.HU -

Szivarokról, szivarkellékekről és szivarozással kapcsolatban.

ROMEO Y JULIETA - No.3 ; No.2

2012. július 31. 07:00 - Herr_Jürgen

1.) Alaptényezők

NévRomeo y Julieta

Típus: ROMEO No.3 ; ROMEO No.2 (szabvány méretezés szerint Petit Corona és Corona)

Hossz: 115 mm ; 130 mm

Gyűrűméret: 15 mm ; 15mm

Készítése: Kézi sodrású.

Hol készült: Kuba (Romeo y Julieta, Antonio Briones Montoto)

Magyarországi forgalmazó: Cigar Tower; Raiker ; Trafikbrand Kft.

Ár: 2600,- Ft ; 2800,- Ft

Értékelés (1 – 5 -ig): 4 ; 4,5

 

2.) Külsőségek

     CsomagolásFém csőtok, belül pedig egy vékony, cédrusfa henger.

     Forma: Mind a két típus egyenes és szabályos. Súlyra az No.3 könnyű az No.2 pedig nehéznek mondható. Tapintásra az No.3 puha az No.2 tömör. Fej részük bontatlan: No.3 ; No.2

     Borítólevél (szín, állag szerint): Az No.3 "piszkos" sötétbarna, feketés foltokkal tarkítva. Felülete rücskös, de feszes. Az egyetlen nagyobb érszálon kívül, több kisebb is található rajta. 
     Az No.2 borítólevele szép, érett, dohánybarna. Felülete feszes és tökéletesen sima, minimális, hajszálvékony erezettel. 

     GyűrűIgazi klasszikus.

     Illat (gyújtás előtt): Az No.3 -nak rendkívül sajátos és erős. Az No.2 -nek finom és enyhén földes.

 

3.) Gyújtás után

     Égése: Sajnos mind a két típusnak ez a legnagyobb problémája. Az igaz, hogy a tempójuk lassú, de könnyen félreégnek, gyakori a hullámzás és még alkalmanként ki is aludhatnak. Lehetne jobb.

     Szellőzés: Kényelmes, könnyű.

     Aroma: Nincs igazán kiemelkedő aroma, de a szivar ezen tulajdonságát az ízek bőven kárpótolják.
     Az No.3 -nak gyenge széna / szalma, amit kellemes fás (tölgy) íz kísér és mindezt bőr zárja. Utóíznek alkalmanként pörkölt feketekávé is érezhető.
     Az No.2 -nek könnyed, fás (cédrus), majd rendkívül kellemes bőr és utóíznek némi konyak. 

     Erősség: No.3 -nak közepes, felső szintű, az No.2 -nek pedig gyenge az erőssége.

     Füst: Mértékük megegyező, azaz normál mennyiségű. Erejük nem zavaró másokra nézve, illatuk pedig kifejezetten finom. Az No.3 -nak mogyorós / kávés, az No.2 -nek rendkívül selymes és lágy.

     Hamu: Színük sötét, illetve világosszürke. Állaguk bizonytalan, mivel alkalmanként szétnyílnak, de nem esnek le. Minimálisan hullik némi apró hamu, ezért figyelmet igényel. 

     Változások fogyasztás közbenAz No.3 -nak meglepően erős a kezdése. Ízekből a hirtelen és nagy mennyiségben fellépő bőr, fa és széna az igazán kiemelkedő. Ezek közül is a legdominánsabb a bőr, aminek kifejezetten régi, "nemes" íze van. Utóíze finom, feketekávé jellegű, de esetenként étcsokoládé is előfordulhat. A füstöt orron mértékkel érdemes kiengedni, de a bőr ízének a még nagyobb élvezete végett igencsak ajánlott. Mindezen tulajdonságok miatt eleinte kicsit kaotikus az egész, de öt perc elteltével kialakul a megfelelő egyensúly, ami végül egy férfiasan karakteres szivart eredményez. 
   Az No.2 kezdése kiegyensúlyozott, könnyed és lágy. Határozott fás (cédrus) íz, amit kellemes, egyenlőre enyhe, bőr utóíz kísér. Mindezen tulajdonságoktól függetlenül a füstje nem lebecsülendő, ezért leginkább csak az első harmad után lehet bátran kiengedni orron keresztül. Ezzel a módszerrel a még nagyobb élvezet miatt érdemes próbálkozni. A továbbiakban a bőr íz olyan szintet ér el
, ami igazán rendkívüli élményt nyújt. Egy - egy nagyobb pöffentés alkalmával pedig némi konyak is érzékelhető a háttérben. A letétel előtt kijelenthető, hogy maximális élvezetet nyújtott ez a szivar. 

      Fogyasztási időtartam: No.3: 40 - 45 perc ; No.2: 50 - 55 perc

 

4.) Ajánlás

     Mikor : Az No.3 fogyasztása egy kiadós étkezést követően ajánlott, levezetésképpen. Társaságban, komoly beszélgetéshez. Ajándékozni haladóknak és tapasztalt szivarosoknak egyaránt lehet.
    Egy No.2 gyújtása nem köthető napszakhoz, könnyedsége miatt. Leginkább önmagunk jutalmazásakor érdemes elővenni, de vidám, batári körben is kiváló társ. Ajándékozni bárkinek lehet
.

     Milyen gyakranAlkalmi.

     Megéri -e: No.3 Igen, ha az anyagi értéke nem akadály. Formája szép, állaga és szellőzése kiváló. Gyűrűje, véleményem szerint, gyönyörű. Viszont a borítólevele és annak felülete nem a legszebb. Az égése is némileg ront az átlagán. Összességében viszont bátran kijelenthető, hogy ez a típus egy férfias és komoly, ugyanakkor finom és emlékezetes szivar.
    Az No.2 is megéri az árát, ha azt a fogyasztó meg tudja fizetni és az esetleges égési problémáktól eltekint. Ezektől függetlenül kiváló forma, szellőzés, szemet gyönyörködtető borítólevél, gyűrű és csőtok. Ez a szivar mindig képes arra, hogy a fogyasztót gyengéden ellazítsa és megszüntesse körülötte a világot. Egyszerű összetétel, de rendkívül kifinomult. Szerintem alkalmanként ennyit igazán megérdemel mindenki, önmaga kényeztetésére. 
   Együtt a kettő: Romeo -k.

     Kiknek ajánlom: Bárkinek.

 

komment
Címkék: cigars
süti beállítások módosítása