1.) Alaptényezők
Név: Palmar Arriba
Típus: TORPEDO
Hossz: 152 mm
Gyűrűméret: 21 mm
Készítése: Gépi sodrású.
Hol készült: Dominikai Köztársaság (Tabacos Don Esteban, S.A.)
Magyarországi forgalmazó: Trafikbrand KFT.
Ár: 1090,- Ft
Értékelés (1 – 5 -ig): 2
2.) Külsőségek
Csomagolás: Celofán csomagolás.
Forma: Torpedo formája miatt a fejrész hegyesedik. Állaga tömör, súlyra nehéz, a sapkát pedig vágni kell.
Borítólevél: (szín, állag szerint): Világosbarna, enyhén erezett, néhol rögös, de összességében feszes levél.
Gyűrű: Eléggé egyszerű és átlagos.
Illat (gyújtás előtt): Enyhén érezhető és kellemes.
3.) Gyújtás után
Égése: Lassú tempóban ég és kicsit hullámzik.
Szellőzés: Eleinte nehezen szelel. Idővel javul a folyamatos gyúrásnak és újravágásnak köszönhetően.
Aroma: Nagyon enyhe dió / mogyoró aroma az orron kiengedett füstben. Ízre leginkább a széna / szalma a jellemző, de némi mustár is jelentkezhet.
Véleményem szerint nincsenek elegendő ideje érlelve a levelek, ezért van a fiatalos, "zöldes" íze, aminek köszönhetően alkalmanként még kapar is.
Erősség: Gyenge.
Füst: Eleinte kevés de ez a mennyiség megnő. Csípős és kicsit kellemetlen szagú.
Hamu: Világosszürke és egyben marad.
Változások fogyasztás közben: Legelőször is a vágásánál felhívnám a figyelmet arra, hogy nem szabad azonnal a legnagyobb részt lecsippenteni a sapkából, mivel ezt a továbbiakban meg lehet ismételni, ha szükség van rá.
A gyújtás után, hirtelen érkező és nagy intenzitású keserűség tapasztalható. Orron kiengedve érezhető a kevés aroma. A szellőzés nagyon rossz, erősen kell szívni a szivart, hogy némi füstöt tudjon produkálni. A kezdeti fanyarság gyorsan enyhül. Az ízek pedig fokozatosan erősödnek.
A szivar feléhez érve a szellőzés még mindig problémás, de határozottan javul. A sapka részt érdemes folyamatosan gyúrni és alkalmanként újravágni. Az aroma eltűnni látszik míg az ízek enyhülnek. A fanyarság visszatér és egyre inkább felerősödik. A füst mértéke is megnő.
A végére helyreáll a szellőzés, de ez nem javít semmit azon, hogy teljesen keserűvé válik a szivar.
Fogyasztási időtartam: kb.: 1 óra
4.) Ajánlás
Mikor jó: Étkezés után, valamilyen itallal. Ajándékozni nem érdemes.
Milyen gyakran: Bármikor.
Megéri -e: Nem. Olcsó és szép, de aromákban gyenge, íze és füstje pedig kellemetlen. Nagyon macerás a szellőzése, ami mérhetetlenül rontja az élvezetet, ami nem is igazán van neki.
Kiknek ajánlom: Senkinek.