Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

- SZIVAROS.BLOG.HU -

Szivarokról, szivarkellékekről és szivarozással kapcsolatban.

SZIVARKA

2013. augusztus 29. 07:00 - Herr_Jürgen

 

01.jpg

 

   A szivarkákat nem kell humidorba tenni, elég a dobozában hagyni. Több hétig sem érdemes tárolni, mert gyorsan szárad és könnyen darabjaira törhet.
   Napfénytől védett, hűvös, de nem száraz helyen ajánlott tartani.

 

   A gyártók különösen nagy hangsúlyt helyeznek a doboz kialakítására és külsőségeire. Mindennek az üzleti lényege annyi, hogy könnyen felkeltse és megnyerje a lehetséges vásárló tetszését. A különböző színek, betűtípusok, képek és egyéb dekorációs elemek teljesen személyfüggők. Kinek mi tetszik.
    Érdemes a vásárlás előtt közelebbről megnézni, hogy pontosan milyen az a doboz, különösen, ha ajándéknak szánjuk. Az anyaga lehet kemény karton, fém, műanyag… stb. Milyen a nyitási módja (csúsztatós, oldalt nyitható, felülről nyitható… stb.). A belső borítás (vékony, dekoratív papírlap) minden esetben megtalálható, mivel ennek az egyik funkciója a további díszítés, illetve a szivarkák védelme.
    A legtöbb dobozfajta megbízható, strapabíró és igényes kivitelezésű. Különösen a fém.


Szerkezet/felépítés

 

   Érthető módon ezek a termékek gépi sodrásúak és futószalagos technikával készülnek.

   Méretre igen kicsik és karcsúak, de nagy általánosságban véve hosszúságra és szélességre azonosak. Súlyuk többnyire könnyű, állaguk száraz és szellős szerkezetű.
   A kubai darabok általában sokkal nedvesebb állagúak, mint a más területeken készült szivarkák.

 

Tölteléklevelük: shortfiller, azaz apróra vágott dohány.

 

Összekötőlevelük: nincs.

 

Borítólevelük: gyakran gyárilag apró lyukakkal „tarkítják” a jobb szellőzés érdekében.


Ízek/aromák

 

   Égési sebességüket tekintve kijelenthető, hogy a gyors a legáltalánosabb. Nincs is ezzel semmi gond, mivel méretüket és összetételüket figyelembe véve ez teljesen érthető. Természetesen kivételek mindig vannak.

 

   Érdekes, hogy ízbeli téren könnyen meghatározhatóak a területi/előállítási helyek szerinti különbségek (pl.: európai ; nem európai ; kubai).
    Kubai szivarkák esetében határozottan az adott márka nagyobb méretű termékeinek a jellegzetességeit lehet tapasztalni (ez persze nem meglepő), de általában rövid ideig, csupán egy gyors kóstoló erejéig. A szivarkák aromáinak egyszerűen nincs kellő idejük a teljes kiteljesedéséhez, mert mire odáig jutnánk, elég a kis dohányrúd.

   A száraz, európai szivarkák között igen gyakori az aromásított típus (pl.: Villiger) és filteres fajtákat (pl.: Dannemann - Moods) is lehet kapni. Jelen esetben nem feltétlenül azért van szükség különböző ízesítésekre, mert a natúr dohányíz nem lenne kellően finom. Igenis vannak nagyon kellemes, natúr és aromásított darabok is.

   Az európai szivarkák pöfékelése közben való kávézás meglepően sokat lendíthet az élvezeti szinten. Ez persze személyenként változó, de érdemes kipróbálni. Rövid munkahelyi szünetekben vagy egy gyors pihenő alkalmával ideális kikapcsolódást biztosítanak, hölgyek számára is.

 


Árak

   Nagyon változatos árakban lehet kapni őket. Ez nagyban függ a származási helyétől (Kuba, Európa) és figyelembe kell venni a dobozban található mennyiséget is ( 5; 10; 20). Esetenként előfordulhat, hogy leginkább csak a nevet fizeti meg az ember (pl.: Partagás), mégis hiába a nagy név, a magas ár és a finom íz, ha a teljesítmény mégsem az elvárások szerinti mértékű. Azaz most sem feltétlenül igaz, hogy a nagy összegű dohánytermékekért páratlan minőség tartozik. Ehhez szeretnék egy kis segítséget adni:

 

Ajánlott natúr termékek:
Handelsgold - Classic
Macanudo - Miniatures
Mehari's - Brasil

Ajánlott natúr, kubai termékek:

Cohiba - Club
Montecristo - Club

 

Ajánlott aromásított/ízesített termékek:

Al Capone - Sweets Cognac Dipped
Essenze
Panter - Dessert
Villiger - Premium Whisky

 

Egyéb:
Dannemann - Moods

 

 

                                                         
                       

 

 

komment
Címkék: type
süti beállítások módosítása